6. jul, 2021

Om katter og viktigheten av nok drikke

Junis løpetid lar vente på seg😉 Så jeg spiser tålamods-pille hver dag 😎 føler jo at jeg låser meg litt denne ferien mtp å kunne dra bort noe sted. Så det blir bare dagsturer, evt med maks 2-3 netter overnatting borte. 
Ute har vi hatt en lengre varmeperiode og godt væskeinntak er viktig. Når det gjelder katter og væskeinntak, er det en kjensgjerning at dette kan bli for dårlig om man ikke passer på.

Mange vet, og forstår, at katter ikke vil ha kattedoen sin i nærheten av spisestedet sitt. Det ikke fullt så mange er klar over, er at de fleste katter liker også å ha mat og vann godt adskilt.

Katten er et ørkendyr. Derfor er den laget for å ta opp hoveddelen av væskeinntaket sitt fra byttedyr. De fleste katter blir idag foret med tørrfór, noe som gjør at mange katter ikke får det væskeinntaket de trenger. I tørrfôret er over 70% av væskemengden trukket ut. For lite væskeinntak kan føre til nyreproblemer. 
Hvor mye katten drikker er veldig avhengig av hvor vannet er plassert. Kattens instinkter sier at å drikke av en vannkilde nær maten(byttedyret) ikke er bra. Vannet kan være forurenset av byttet. Katter skiller ikke mellom byttedyr eller fór.

Om man setter vannet ca 2 meter eller lengre unna maten, vil katten drikke mer. Noen katter foretrekker rennende vann, og da kan en drikkefontene være en fin ting å ha. De fleste katter foretrekker friskt vann, og det anbefales å bytte vann minst 1 gang daglig. Katter er utsatt for urinveisproblemer på grunn av kort urinrør, jevnt væskeinntak forebygger dette.

Her har pus hele 3 drikke kilder hvorav den ene er en drikkefontene hun bruker mye🙂

Nyeste kommentarer

12.10 | 15:45

Dere må sende mail

12.10 | 15:38

Hei Jeg er interessert i å kjøpe en Russian Blue, bor i Tromsø ROLIG STABILT HJEM UTEN BARN. VI ER ET GAMMELT EKTEPAR.

23.09 | 15:03

hei jeg er veldig interessert å kjøper en katt Blue Russisk ,jeg bør i OSLO og min tel er 46574415.Takk.Mvh.Eugen

11.07 | 10:45

Hei! Når venter du flere kattunger?

Del denne siden